نصب ترانسفورماتور و طراحی اتاق ترانسفورماتور
اتاق ترانسفورماتور باید ترانسفورماتور را از باران،برف،و گرد و غبار محافظت کند امکان انتقال ترانسفورماتور،تعمیر و نگهداری ،و اطفاء حریق در آن به راحتی انجام گیرد. همچنین دارای هواکش (سیستم تهویه) باشد و حتما مجهز به رطوبت زدا باشد تا تجهیزات نصب شده در اتاق از اثرات شیمیایی و رطوبتی شدید جو در امان باشند.ابعاد اتاق متناسب با ابعاد ترانسفورماتور می باشد البته معمولا اتاق به گونه ای است که امکان افزایش تعداد ترانسفورماتور در هنگام در هنگام توسعه قدرت پست را دارا باشد مثلا برای ترانسفوماتورهای800-1600KVA حداقل ابعاد اتاق را متناسب با اندازه های ترانسفورماتور 1600 KVA در نظر می گیرند.استاندارد DIN 42520 ماکزیمم ابعاد،ابعادچرخها،فاصله میان بوشینگ و تجهیزات اضافی برای ترانسفورماتورهای توزیع با سیستم خنک سازی تا توان 1600 KVA و نرخ عایق تا 30 N را ارائه می دهد .
ارتفاع اتاق ترانسفورماتور به ارتفاع ترانسفورماتور،نوع تهویه موقعیت کابلها و اتصالات و فلز زمین بستگی دارد. ارتفاع اتاق ترانسفورماتور را حداقل 500 mm بیشتر از ارتفاع ترانسفورماتور در نظر می گیرند معمولا علاوه بر عرض ترانسفورماتور،عرض راهروی سرویس و تعمیرات نیز باید در ابعاد اتاق در نظر گرفته شود. این عرض برای ترانسفورماتورهای 630 KVA حداقل 70cm و برای ترانسفورماتورهای800-1600 KVA حداقل 75cm است.
برای نصب بهتر و دسترسی راحت تر به اولیه و ثانویه ترانسفورماتور در پست های داخلی بهتر است ارتفاع کف اتاق ترانسفورماتور در +120 cm از کف ترانسفورماتور بالاتر باشد و عملا زیر ترانسفورماتورها پس از ریل گذاری و نصب ترانسفورماتور روی آن خالی باشد
برای دفع حرارت ایجاد شده در ترانسفورماتور و جلوگیری از گرم شدن و رسیدن به درجه حرارت مجاز،از سیستم تهویه هوا و سیستم خنک کن کردن توسط تشعشع حرارت در پرده های حاوی روغن که اطراف ترانسفورماتور قرار میگیرد استفاده میشود. ضمن آنکه در ترانسفورماتورهای بالاتر از 50/000 KVA برای خنک کردن از سیستم های تحت فشار گاز استفاده می کنند. در سیستم تهویه طبیعی دو دریچه یکی نزدیک کف و دیگری نزدیک سقف در اتاق ترانسفورماتور قرار می دهند تا هوای تازه از دریچه پایین وارد، و پس از جذب گرمای ترانسفورماتور از دریچه بالا خارج گردد.